Piftie din carne de porc

Printeaza

O reteta simpla de piftie din carne de porc din: carne de porc, bucati din cap si picioare, sare, ceapa, piper boabe si usturoi.

Ingrediente:

  • carne de porc
  • bucăţi din cap şi picioare
  • sare
  • ceapă
  • piper boabe
  • usturoi

 

Mod de preparare:

Carnea spălată, capul şi picioarele curăţate bine se pun la fiert în apă rece ce va depăşi cu o palmă nivelul cărnii.

Se adaugă sare, piper boabe şi o ceapă. Se fierbe la foc domol până când carnea se desprinde de pe oase şi zeama devine lipicioasă.

Carnea se taie bucăţi şi se repar­tizează în castroane, iar zeama se strecoară, se vântură, se condi­mentează cu usturoi pisat şi se toarnă peste carne.

Se dă la rece. Se serveşte cu hrean ras, stins cu oţet dulceag, după câteva păhărele cu ţuică.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Piftie de porc – racituri gustoase

Piftie de porc din: picioare, cap de porc, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac telina, foid e dafin, boabe de ienibahar, usturoi, sare.  Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi. Ingrediente: 1 kg picioare sau cap de porc 1 ceapa 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastirnac  1 telina 2 foi de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.