Piftie de porc

Printeaza

Piftie de porc

Ingrediente:Piftie de porc

  • 1 1/2 kg picioare de porc
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 2 foi de dafin
  • 4 boabe de piper
  • 4 căţei de usturoi
  • sare.

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă bine, cu cuţitul, picioarele de porc (dacă au păr, se pârlesc la flacără). Se taie picioarele în două, pe lungime. Se pun într-o oală mare şi se acoperă cu apă (nivelul apei trebuie să depăşească cu 3-4 degete carnea).

Se pun picioarele la fiert, la foc potrivit. Se ia spuma de deasupra, apoi se adaugă sarea, zarzavatul curăţat si spălat, foile de dafin si boabele de piper. Se acoperă vasul cu un capac, lăsându-l numai la o margine descoperit.

Se lasă să fiarbă până când carnea se desface uşor de pe oase. Se scot oasele si se aşază carnea pe fundul mai multor farfurii. Se pisează usturoiul cu sare şi se amestecă cu zeama de la carne.

Se strecoară zeama si se pune în farfurii, peste carne, astfel încât să o acopere. Se pun farfuriile la rece si se lasă să se închege piftiile.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Chiar as manca o piftie de porc si cred ca nu mai astept pana la Sarbatori 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.