Piftie de iepure

Printeaza

Piftie de iepure din: iepure, morcovi, radacina de telina, zucchini, ardei gras gelatină, boabe de piper, foi de dafin, cuişoare, oţet, oua.

 

Ingrediente:Reteta_piftie

  • 1 iepure curăţat
  • 4 morcovi mari
  • 1 rădăcină de ţelină
  • 4 zucchini
  • 2 ardei graşi roşii
  • 14 foi gelatină
  • 10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuişoare
  • 1/4 ceaşcă oţet
  • 2 albuşuri
  • coji de ouă

 

Mod de preparare:

Se fierbe iepurele cu morcovi şi ţelină. Când începe să se înmoaie, se adaugă zucchini şi ardei graşi. Se scot toate din oală; iepurele se dezosează şi se taie bucăţele carnea. Se taie mărunt şi legumele.

Intr-o oală de 3 l se bat albuşurile spumă şi se toarnă încet patru pahare din supa de iepure. Se adaugă foile de gelatină spălate, piperul, foile de dafin, cuişoarele, oţetul şi cojile de ouă spălate şi zdrobite în mână.

Se aşază vasul pe plită şi se bate continuu cu telul, până ce zeama începe să fiarbă. Apoi se reduce focul şi se mai lasă să fiarbă încet 15 minute.

Se dă la o parte spuma de deasupra şi lichidul trebuie să iasă limpede. Se potriveşte de sare.

Intr-o formă de ceramică, se aşază bucăţelele de iepure, legumele şi merişoarele. Se toarnă deasupra zeama, printr-o strecurătoare fină. Se acoperă şi se lasă la rece să se întărească.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Piftie de iepure
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.