Piftie de curcan cu usturoi

Printeaza

Piftie de curcan cu usturoi din: carne de curcan, ceapa, usturoi, dafin, sare, oua, ciuperci, gelatina.

Ingrediente:Piftie de curcan cu usturoi

  • 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat)
  • 1 ceapă
  • sare
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 foi de gelatină
  • 200 g ciuperci
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litri de apă, sare, ceapă, timp de 1 1/2 ora. Cînd carnea este fiartă, se scoate şi în zeama fierbinte se pune gelatina (înmuiată în apă rece).

Se amestecă şi, cand gelatina este dizolvată, se strecoară prin tifon. Se scot oasele de la carne şi se pune în farfurii. Se garniseşte cu ciuperci fierte, ouăle tari şi ficatul înăbuşit.

Cand zeama este răcită, se pune puţin mujdei şi se toarnă peste carne.

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume reteta
Piftie de curcan cu usturoi
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.