Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov

Printeaza

Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov din: aripi de curcan, corici de porc, oua de prepelita, morcov, ceapa, usturoi, sare, pătrunjel verde.

Ingrediente:Piftie_de_curcan_cu_oua_de_prepelita_si_mocov

  • 1 kg aripi de curcan (2-3 bucăţi)
  • 200 g şorici de porc
  • 5-6 ouă de prepeliţă
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • sare
  • câteva frunze de pătrunjel verde

Mod de preparare:

Speli carnea, o pui la fiert în apă, iar când s-a format spuma, arunci apa şi speli carnea, după care o pui din nou la fiert în 3 litri de apă, adă­ugând zarzavatul şi sarea.

Laşi să fiarbă la foc domol (ca zeama să rămână limpede), până scade la jumătate şi, atunci când iei puţină zeamă între degete, să simţi că se lipeşte. Scoţi carnea, o desfaci de pe oase şi o aşezi pe far­furii sau pe un platou mai înalt.

Printre bucăţile de carne aşezi jumătăţi de ou fiert, rondele de morcov şi frunze de pătrunjel. în zeamă adaugi mujdeiul de usturoi, potriveşti gustul de sare, apoi strecori zeama printr-o strecurătoare în care ai pus tifon. Adaugi încet zeama peste carne. Dai la rece pentru 8-10 ore.

Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov

Piftie_de_curcan_cu_oua_de_prepelita_si_mocov

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna piftia de curcan?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.