Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov
PrinteazaPiftie de curcan cu oua de prepelita si morcov din: aripi de curcan, corici de porc, oua de prepelita, morcov, ceapa, usturoi, sare, pătrunjel verde.
- 1 kg aripi de curcan (2-3 bucăţi)
- 200 g şorici de porc
- 5-6 ouă de prepeliţă
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 căpăţână de usturoi
- sare
- câteva frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Speli carnea, o pui la fiert în apă, iar când s-a format spuma, arunci apa şi speli carnea, după care o pui din nou la fiert în 3 litri de apă, adăugând zarzavatul şi sarea.
Laşi să fiarbă la foc domol (ca zeama să rămână limpede), până scade la jumătate şi, atunci când iei puţină zeamă între degete, să simţi că se lipeşte. Scoţi carnea, o desfaci de pe oase şi o aşezi pe farfurii sau pe un platou mai înalt.
Printre bucăţile de carne aşezi jumătăţi de ou fiert, rondele de morcov şi frunze de pătrunjel. în zeamă adaugi mujdeiul de usturoi, potriveşti gustul de sare, apoi strecori zeama printr-o strecurătoare în care ai pus tifon. Adaugi încet zeama peste carne. Dai la rece pentru 8-10 ore.
Piftie de curcan cu oua de prepelita si morcov
Pofta buna!
A iesit buna piftia de curcan?