Piftie de curcan cu ciuperci

Printeaza

Piftie de curcan cu ciuperci

Ingrediente:Piftie de curcan cu ciuperci

  • 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat)
  • 1 ceapă
  • sare
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 foi de gelatină
  • 200 g ciuperci
  • 3 ouă

 

Mod de preparare:

Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litrii apă, sare, ceapă, timp de 1 1/2 ora. Cînd carnea este fiartă, se scoate şi în zeama fierbinte se pune gelatina (înmuiată în apă rece).

Se amestecă şi, cînd gelatina este dizolvată, se strecoară prin tifon. Se scot oasele de la carne şi se pune în farfurii adinei sau în castroane.

Se garniseşte cu ciuperci fierte, ouăle tari şi ficatul înăbuşit. Cînd zeama este răcită, se pune puţin mujdei şi se toarnă peste carne.

Dacă zeama nu este limpede se poate limpezii cu albuş.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.