Piftie de crap sau somn

Printeaza

Piftie de crap sau somn din: peste, morcov, pastarnac, ceapa, usturoi, cimbru, dafin.

Ingrediente:Piftie de crap sau somn

  • 1 kg peşte cu pielea groasă (crap, somn) plus 1-2 capete
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • cimbru
  • foi de dafin

 

Mod de preparare:

Legumele se pun la fiert cu o foaie de dafin, boabe de piper şi puţină sare. Se lasă să se răcească şi se strecoară. Se pun bucăţile de peşte în oală, se toarnă supa şi se fierbe acoperit, la foc mic.

Când carnea se desprinde de pe oase se pune în vasele pregătite, împreună cu rondele de morcov.

Se adaugă în supă usturoiul zdrobit, puţin cimbru, piper măcinat şi se potriveşte de sare.

Se strecoară şi se toarnă peste bucăţelele de peşte. Se lasă la rece până se încheagă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.