Piftie de cartofi

Printeaza

Piftie de cartofi

Piftie de cartofi din: cartofi, morcovi, paine, soia, usturoi, faina, delikat.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 3-4 felii de pâine înmuiate în apă
  • 100 g granule de soia
  • usturoi
  • 2-3 linguri făină
  • delikat

 

Mod de preparare: 

Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi la fel, separat, îi storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar amidonul de la cartofi îl vei folosi. Amesteci toate ingredientele şi formezi chiftele pe care le prăjeşti în ulei.

După ce sunt gata, le aşezi în farfurii şi pe urmă faci piftia astfel: strecori de mai multe ori amidonul, până rămâne limpede. Pui la fiert 11 de apă cu 2 linguri Delikat, 2-3 linguri ulei şi usturoi. Când aproape dă în clocot, pui 4 linguri amidon amestecate cu o ceşcuţă cu apă şi baţi cu telul, ca să nu se transforme în cocoloaşe.

Răstomi zeama în farfuriile pregătite cu chiftele (nu pune mai mult de 3-4 chiftele la o porţie) şi o laşi să se răcească şi să se închege.

 

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Nu am mai auzit pana acum de piftie de cartofi, sincer n-am auzit de asa ceva…Este buna?

  2. Angela Constantin

    Cam ciudatica reteta asta de piftie de cartofi daca este dupa mine

  3. Este foarte bună încercați și voi fetelor și va convingeți-vă.. Eu am pus cartofi, făină, usturoi, pătrunjel și condimente și prăjite în ulei. Pofta buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.