Piersici alcoolizate, la gratar

Printeaza

O reteta de piersici alcoolizate, la gratar din: lamai, zahar, busuioc, crema de branza de vaci, lichior de migdale, piersici si pricomigdale.

Ingrediente:Piersici alcoolizate, la gratar

  • 2 lamai, zeama si coaja rasa
  • 3 linguri zahar
  • 3 frunze busuioc
  • 250 g crema de branza de vaci proaspata
  • 2 linguri lichior de migdale
  • 6-9 piersici sau nectarine, taiate in doua si curatate de samburi
  • cateva pricomigdale, sfaramate

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu 1 lingura apa, pana cand se dizolva. Adauga busuiocul si amesteca 1 minute si apoi ia vasul de pe foc. Lasa sa se raceasca 5 minute si strecoara intr-un bol mic.

Amesteca crema de branza si lichiorul si da la rece. Rumeneste fructele pe gratarul incins la temperatura potrivita 5-8 minute, pana cand se inmoaie. Serveste cu o lingura de crema alcoolizata, presarat cu sirop si pricomigdale sfaramate deasupra.

Piersici alcoolizate, la gratar

Piersici alcoolizate, la gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.