Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute
PrinteazaPiept de rata cu physalis in sos de ardei iute din: piept de rata, physalis, ardei iute, ulei de masline, cognac, vin alb, sare si piper.
- 4 bucati piept de rata
- 300 g physalis
- 200 g ardei iute, verde
- 50 ml ulei de masline
- 50 ml cognac
- 100 ml vin alb, demisec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Presarati pieptul de rata cu sare si piper si puneti-l la foc potrivit, intr-o tigaie antiaderenta, cu partea cu piele, partea grasa in jos. Acoperiti tigaia cu un capac si prajiti pieptul circa 35-40 de minute, timp in care intorceti-l de 304 ori. Din cand in cand, stropiti carnea cu cognac.
Scoateti carnea pe farfurie, cand este bine patrunsa si frumos rumenita. Acoperiti cu un capac si pastrati-o la cald. In grasimea ramasa puneti fructele de physalis, taiate in doua si ardeiul iute, taiat in rondele. Adaugati vinul, potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic 4-5 minute.
Serviti cate un piept de rata la o portie, taiat in feliute, cu garnitura de physalis si ardeiul iute, totul stropit cu sos.
Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute
Pofta buna!