Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute

Printeaza

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute din: piept de rata, physalis, ardei iute, ulei de masline, cognac, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:

  • 4 bucati piept de rata
  • 300 g physalis
  • 200 g ardei iute, verde
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 ml cognac
  • 100 ml vin alb, demisec
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Presarati pieptul de rata cu sare si piper si puneti-l la foc potrivit, intr-o tigaie antiaderenta, cu partea cu piele, partea grasa in jos. Acoperiti tigaia cu un capac si prajiti pieptul circa 35-40 de minute, timp in care intorceti-l de 304 ori. Din cand in cand, stropiti carnea cu cognac.

Scoateti carnea pe  farfurie, cand este bine patrunsa si frumos rumenita. Acoperiti cu un capac si pastrati-o la cald. In grasimea ramasa puneti fructele de physalis, taiate in doua si ardeiul iute, taiat in rondele. Adaugati vinul, potriviti de sare si piper si lasati sa fiarba la foc mic 4-5 minute.

Serviti cate un piept de rata la o portie, taiat in feliute, cu garnitura de physalis si ardeiul iute, totul stropit cu sos.

Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.