Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

Printeaza

O reteta de piept de rata cu conopida pane si sos de rodii din: piept de rata, conopida, faina, oua, pesmet, ulei, sos de rodie, marar, sare si piper.

Ingrediente:Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

  • 700 g piept de rata
  • 600 g conopida
  • 100 g faina
  • 2 oua
  • 150 g pesmet
  • 300 ml ulei
  • 100 g sos de rodie
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi pietul de raţă, scurgeţi-l de apă şi ştergeţi-l cu şerveţele. Presăraţi-I cu sare şi piper şi prăjiţi-l la foc mic spre potrivit până cînd se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile. Desfaceţi conopida în bucheţele, spălaţi-le şi fierbeţi-le 10 minute.

Scurgeţi bucheţelele de conopidă de apă şi treceţi-le prin făină, apoi prin ouă­le bătute şi la final prin pesmet. Serviţi pieptul de raţă prăjit, tăiat în feliuţe, cu garnitură de conopidă pane şi stropiţi totul cu sosul de ro­die. Ornaţi cu feliuţe de lămâie şi frunzuliţe de mărar.

Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.