Piept de rata cu ardei

Printeaza

Piept de rata cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, zeama de portocala si ardei.

Ingrediente:

  • un kg piept de rata
  • 300 ml vin roze demidulce
  • 150 g unt
  • ulei de masline
  • sare grunjoasa
  • piper negru macinat
  • cimbru verde macinat
  • 1-2 linguri miere
  • zeama de la o portocala
  • 6 ardei de diferite culori

 

Mod de preparare:

Se spală carnea si se aşază într-o tavă înaltă, cu capac. Separat, se pregăteşte sosul. Se stoarce portocala şi se amestecă cu untul topit, cu vinul, mierea, cimbrul, sarea şi piperul.

Se toarnă sosul peste pieptul de raţă şi se mai lasă 1 -2 ore, la rece. Se bagă apoi în cuptor acoperită, până se rumeneşte.

In acest timp, se taie ardeii fâşii şi se(perpelesc în tigaia unsă cu uleiul de măsline. Se condimentează cu sare şi piper.

Se feliază pieptul de raţă şi se serveşte cu garnitura de ardei.

Piept de rata cu ardei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bun pieptuld e rata cu ardei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.