Piept de pui cu sos alb

Printeaza

Piept de pui cu sos alb din: piept de pui, supa de pui, faina, crema de branza, mustar, ulei, patrunjel, sare.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_alb

  • 2 piepti de pui fara piele si os
  • 400 ml supa de pui
  • 2-3 linguri faina
  • 1 cutie crema de branza
  • 1 lingura mustar
  • 2 linguri ulei (pentru prajit)
  • patrunjel tocat (pentru ornat)
  • sare

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spala si se tamponeaza usor cu servetele de hartie.

Apoi se sectioneaza pe verticala si veti obtine 4 bucati. Intr-o farfurie se pun 2-3 linguri de faina, un praf de sare si cu mixul se tapeteaza bine pe ambele parti bucatile de piept de pui.

Carnea se pune intr-o tigaie in care s-au incins in prealabil 2 linguri de ulei.

Se prajeste pe foc mediu timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Trebuie sa capete o crusta rumena.

Dupa ce s-au facut, se scot din tigaie pe o farfurie si se acopera cu folie de aluminiu pentru a ramane calde.

Tigaia nu se curata, ci se adauga supa de pui si se pune din nou pe foc amestecand pentru a se omogeniza cu sedimentele lasate de la carne.

Dupa ce s-a omogenizat totul, se adauga crema de branza simpla sau cu verdeturi.

Se incorporeaza crema de branza in supa cu ajutorul unui tel pentru a nu ramane niciun cocolos.

Se mai adauga mustarul si se fierbe timp de 1-2 minute, amestecand continuu in sosul format.

Se gusta si se potriveste de sare. Se adauga bucatile de pui in sos si se mai mentin pe foc 2-3 minute pana cand puiul ajunge la aceeasi temperatura cu sosul.

Se intorc pe ambele parti pentru a le „scalda” in intregime in sos.

Se orneaza cu patrunjel tocat, iar pentru a da culoare se pot adauga si niste rosii cherry taiate sferturi.

Piept de pui cu sos alb

Piept_de_pui_cu_sos_alb

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.