Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute

Printeaza

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii o jumătate de ardei iute roşu proaspăt, puneţi feliile în castron împreună cu frunzele de la câteva fire de maghiran sau oregano proaspăt, un praf de sare şi unul de piper negru proaspăt măcinat.

Amestecaţi totul. Cu mare atenţie, tăiaţi în sferturi un dovleac lunguieţ mijlociu. Scoateţi seminţele şi tăiaţi unul din sferturi în felii cât mai subţiri. Puneţi într-o tavă din folie de aluminiu pieptul de pui şi condimentele, iar în jur dispuneţi strâns feliile de dovleac. Turnaţi peste dovleac (nu peste pui) puţină smantana groasă.

Condimentaţi cu nucşoara rasă, sare şi piper, apoi stropiţi cu puţin iei de măsline şi introduceţi la cuptor pentru 25-35 de minute.

Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute

Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.