Piept de gasca umplut cu praz si mar

Printeaza

Piept de gasca umplut cu praz si mar din: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără, franzelă, ouă, usturoi, morcov, praz, mar, unt, vin alb, supă de oase, făină, sare, piper, boia dulce, patrunjel

Ingrediente:Piept de gasca umplut cu praz si mar

  • pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără
  • 2 felii franzelă
  • 2 ouă
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 fir de praz
  • 1 măr
  • 100 g unt
  • 1/2 pahar vin alb
  • 3 pahare supă de oase
  • 1 lingură făină
  • sare
  • boia dulce
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi carnea de piele şi oase. Tai pieptul în felii subţiri şi mari, pe care le baţi cu ciocanul de şniţele.

Inmoi pâinea în apă. Toci pulpele împreună cu fran­zela stoarsă. Adaugi în compoziţie usturoiul zdro­bit, ouăle bătute, pătrunje­lul tocat, sare, piper şi boia după gust.

Ungi pieptul de pui cu amestecul, rulezi şi prinzi cu scobitori. Aşezi într-o tavă unsă cu unt rondele de praz, morcov şi măr, iar deasupra pui rulourile.

Presari sare şi coci prepa­ratul 1 1/2 oră, la foc mijlo­ciu, timp în care stropeşti rulourile cu apă şi cu sos.

Când rulourile sunt gata, le scoţi şi fierbi legumele împreună cu sosul, supa de carne şi făina dizolvată în vin. Serveşti rulourile cu sosul şi cu garnitură de orez.

Piept de gasca umplut cu praz si mar

Piept de gasca umplut cu praz si mar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.