Piept de vitel la cuptor

Printeaza

Piept de vitel la cuptor din: piept de vitel, ciuperci, varza, costita, cartofi, faina, oua, sare, piper, marar, unt, ulei, smantana.

Ingrediente:

  • 1,5 kg piept de viţel
  • 400 g bureţi
  • 1 1/2 kg varză dulce
  • 600 g costiţă afumată,
  • 300 g cartofi
  • 2 linguri făină
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • mărar verde
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri smântână
  • supă de oase

 

Mod de preparare:

Puneţi la fript în cuptor bucata de piept de viţel, cu coaste, 1 ceapă tocată şi zarzavat tăiat, sare, piper, ulei şi puţină apă. Când începe să se rumenească, stropiţi-o mai des cu supă sau apă, circa 10 minute.

Pregătiţi sosul cu supă din oase, puţină făină şi sos brun, apoi strecuraţi-l.

Din varza opărită, faceţi verzişoare mai mici, apoi aşezaţi-le intr-o cratiţă pe felii de costiţă afumată şi puneţi vasul la cuptor pe foc potrivit, cu puţină apă, sare, piper şi, la urmă, smântână.

Bureţii, spălaţi şi sotaţi în unt, puneţi-i cu sare, piper şi mărar tocaţ.

Din cartofi faceţi găluşte. Tăiaţi pieptul felii, puneţi-le pe platou cu garniturile respective.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.