Piept de vita cu rodii

Printeaza

Piept de vita cu rodii din: cafea, boia, sare, piper, cimbru, piept de vita, ulei de rapita, ceapa, usturoi, supa de vita, suc de rodii, frunza dafin, otet balsamic.

Ingrediente:Piept de vita cu rodii

  • 1 lingură de cafea măcinată fin
  • 1 linguriţă de boia de ardei
  • 1 linguriţă de sare
  • 1/2 linguriţă de piper negru măcinat
  • 2 linguriţe de cimbru uscat
  • 1,5-2 kg de piept de vită
  • 2 linguri de ulei de rapiţă
  • 1 kg de ceapă feliată
  • 2 căţei de usturoi tăiaţi pe jumăta:e
  • 1 cană cu supă de vită
  • 1 lingură de cafea instant dizolvată in 3/4 cană de apă fiartă
  • 1/2 cană cu suc de rodii
  • 1 frunză de dafin
  • 2-4 linguriţe de oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Amesteca boiaua de ardei, cafeaua măcinată, sarea, piperul şi 1 linguriţă de cimbru.

Cu ajutorul unor şerveţele de hârtie îndepărtează excesul de apă de pe pieptul de vită, apoi condimentează-l cu mixtura preparată.

Aşază carnea pe o farfurie, acoper-o cu folie alimentară şi las-o la marinat între 1 şi 4 ore.

Seteaza cuptorul la 150°C.

Incalzeste uleiul într-o cratiţă din fontă, la foc mediu. Rumeneşte bucăţile de piept de vită pe toate părţile, circa 10 minute. Pune carnea deoparte.

Căleşte feliile de ceapă 5 minute. Adaugă usturoiul şi lasă-l încă 5 minute.

Completeaza cu supa, cafeaua lichidă, sucul de rodii, frunza de dafin şi 1 linguriţă de cimbru.

Adu totul până în punctul de fierbere, pune iar carnea, acoperă vasul cu un capac şi aşază-l în cuptor.

Coace până când pieptul de vită poate fi pătruns cu furculiţa (va dura circa 3 ore).

Transferă cratiţa pe un tocător, scoate capacul şi lasă carnea să se răcească timp de 15 minute.

Tai-o apoi în felii cu o lăţime de 1 1/2 centimetri.

Indeparteaza frunza de dafin din friptură şi toarnă sosul într-un alt recipient, la grăsimea cu o lingură şi arunc-o.

Condimentează cu sare, piper şi oţet, începând cu 1/2 linguriţă per cană de sos.

Dacă vrei să obţii un sos mai consistent, prepară un piure din 1/2-1 cană de ceapă şi usturoi şi amestecă-le iar cu sosul.

Serveste cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.