Piept de rata cu sos de smochine

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de rata cu sos de smochine din: piept de rata, ficat de gasca, jumatate de smochina, sos de smochine, cimbru, piure de cartofi si ciuperci.

Ingrediente:Piept de rata cu sos de smochine

  • 100 g piept de raţă
  • 30 g ficat de gâscă
  • o jumătate de smochină proaspătă
  • sos de smochine
  • un fir de cimbru
  • piure de cartofi
  • trei feluri de ciuperci

 

Mod de preparare:

Ciupercile se taie foarte mărunt, se sotează cu sare şi piper.

Pieptul de raţă se sotează, apoi se introduce în cuptor. Se taie evantai.

Se sotează şi ficatul de gâscă şi se taie evantai. într-o formă cilindrică se pun ciupercile până la jumătate, apoi piureul.

Se scoate forma.

Se decorează cu alune de pădure şi frunze de cimbru. Pe farfurie se aşază întâi pieptul de raţă şi deasupra ficatul de gâscă

. Se ornează cu sos de smochine.

 

Poftă bună!

 


Poate te intereseaza si:

Piept de rata cu smochine

Piept de rata cu smochine

Piept de rata cu smochine din: piept de rata, vin, smochine, sare, piper, vanata, ardei gras, cartof, dovlecei, morcov, ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de raţă 120 g de vin rosu 4 smochine uscate sare şi piper Pentru ghiveci: 1 vânătă 1 ardei gras 1 cartof 2 dovlecei 1 morcov ulei de măsline sare   Mod de preparare: Luaţi un piept de raţă întreg, curăţaţi-l şi pregătiţi-l […]

Piept de rata cu garnitura de linte

Piept de rata cu garnitura de linte

Piept de rata cu garnitura de linte din: piept de rata, linte, ulei, praz, morcov, usturoi, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 2 piepţi de raţă dezosaţi si fără piele 1 cană linte sau 1 conservă 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 morcov mare 2 căţei de usturoi 2 căni […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.