Piept de pui umplut cu spanac

Printeaza

O reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac, branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei si piper.

Ingrediente:Piept de pui umplut cu spanac

  • 2 piepţi de pui
  • 500 g spanac
  • 200 g brânză telemea
  • 500 g mazăre
  • 1 ou
  • 2 linguriţe cu zeamă de lămâie
  • 1 legătură de tarhon
  • 1 ceapă
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 lingură cu ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte într-o lingură de ulei ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt şi, după 3-4 minute, adaugă spanacul spălat, scurs bine de apă şi tocat mai mare. Căleşte-le la foc mic 6-7 minute şi ia de pe foc.

După ce se răceşte pu­ţin, adaugă oul, 50 g de telemea sfărâmată, zeama de lămâie, tarhonul tocat mărunt, piper. Amestecă bine şi pune pe o parte a fiecărei foi de carne câte 2-3 linguri din acest amestec.

Peste spanac, pune o felie subţire de telemea, apoi acoperă cu partea de carne liberă şi prinde-o cu scobitori. Pune pieptul de pui umplut pe plita încinsă, la foc potrivit, până ce se rumeneşte bine pe toate părţile.

Intre timp, pune ma­zărea la fiert în apă cu puţină sare. Serveşte când pieptul s-a rumenit, alături de o lingură cu mazăre fiar­tă.

Varinate: Poţi înlocui spanacul cu lo bodă, ştevie ori urzici sau să le foloseşti combinat.

Piept de pui umplut cu spanac

Piept de pui umplut cu spanac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.