Piept de pui umplut cu rosii fierte in vin si busuioc

Printeaza

Piept de pui umplut cu rosii fierte in vin si busuioc din: piept de pui, rosii, vin rosu, smantana pentru gatit, supă de pasăre, ulei, sare, piper, busuioc.

Ingrediente:Piept_de_pui_umplut_cu_rosii_fierte_in_vin_si_busuioc

  • 2 felii mari de piept de pui
  • 2 roşii
  • 150 ml vin roşu
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • 200 ml supă de pasăre
  • 1 lingură cu ulei
  • sare
  • piper
  • 2 fire de busuioc

Mod de preparare:

Spală roşiile şi fierbe-le în vin, timp de 10 minute. Scurge-le, dar păstrează vinul în care le-ai fiert, decojeşte-le şi taie-le în cuburi. Spală frunzele de busuioc şi mărunţeşte-le.

Inveleşte pieptul de pasăre în folie şi bate-l uşor, cu ciocanul pentru şniţele. Presară fiecare felie cu busuioc, sare şi piper după gust, întinde amestecul de roşii, pliază feliile, fixează-le cu scobitori şi unge-le cu ulei.

Aşază-le într-un vas dejena uns cu ulei şi introdu-leîn cuptor, la foc iute. După 10 minute, stropeşte cu vinul roşu şi continuă coacerea pentru alte 15 minute.

Spre sfârşit, pune smântână şi mai lasă preparatul 5 minute în cuptor, la foc mediu.

Piept de pui umplut cu rosii fierte in vin si busuioc

Piept_de_pui_umplut_cu_rosii_fierte_in_vin_si_busuioc

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bun pieptul de pui 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.