Piept de pui picant la cuptor

Printeaza

Piept de pui picant la cuptor din: piept de pui, pasta de tomate, mustar, chimen, boia, apa, ulei de masline, usturoi, ceapa, rosii, oregano, faina, sare, piper, conopida, telina, gulii.

Ingrediente:Piept_de_pui_picant_la_cuptor

  • două piepturi de pui
  • o lingură cu pastă de tomate
  • o linguriţă cu muştar cu hrean
  • 4 g chimen
  • 5 g boia iute
  • 500 ml apă
  • 100 ml ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi
  • o ceapă roşie
  • 300 g roşii cherry
  • o lingură cu oregano
  • o lingură cu făină
  • sare
  • piper
  • conopidă
  • ţelină
  • gulii

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă făina cu apa, sarea şi piperul după gust, boiaua iute, chimenul măcinat, pasta de tomate şi muştarul cu hrean.

Se adaugă ceapa roşie cu-răţată şi tocată mărunt, usturoiul pisat şi puţin oregano tocat. Se introduc piepturile de pui tăiate jumătăţi, se amestecă, se acoperă cu folie de plastic alimentară şi se introduc la rece minimum 30 de minute.
Se scoate carnea din vas, se aşază într-o tavă adâncă şi se toarnă deasupra marinata în care au stat.

Se pun în jurul cărnii roşiile cherry întregi, se introduce tava în cuptorul încins şi se coace carnea la foc mediu circa 30 de minute sau până când poate fi pătrunsă uşor cu o furculiţă.

Se lasă la răcit timp de zece minute, apoi se serveşte imediat.

 

Piept de pui picant la cuptor

Piept_de_pui_picant_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.