Piept de pui la gratar cu condimente

Printeaza

Piept de pui la gratar cu condimente din: piept d epui, oregano, scortisoara, boia de ardei, piper, sare, ulei de masline, menta, coriandru, patrunjel, iaurt, ceapa verde, castarvete, usturoi.

Ingrediente:Piept_de_pui_la_gratar_cu_condimente

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • oregano
  • busuioc
  • scortisoara
  • boia de ardei dulce
  • piper alb macinat
  • 2 lingurite sare
  • 4 linguri ulei de masline
  • menta
  • coriandru

sos:

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi patrunjel
  • 800 g iaurt
  • 4 bucati ceapa verde
  • 400 g castarveti
  • 2 catei de usturoi
  • 10 frunze de menta

 

Mod de preparare:

Se prepara sosul: Se taie marunt ceapa verde. Se dau pe razatoarea mare castravetii Se piseaza usturoiul. Se amestecă iaurtul cu toate ingredientele și se potrivește de sare.

Se prepara puiul: Se amestecă toate condimentele cu ulei de măsline şi apoi se pun peste carne, cu care se amestecă bine. Se lasă carnea la rece într-un vas acoperit timp de 10 ore. Se pune pe gratar.

Se serveste alaturi de sos.

Piept de pui la gratar cu condimente

Piept_de_pui_la_gratar_cu_condimente

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea multe condimente ca nu se mai simte gustul de pui 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.