Piept de pui in sos picant (varianta)

Printeaza

Piept de pui in sos picant din: pui, ulei, ketchup, miere, sos de soia, otet, orez, porumb, sare, piper, rosii, ceapa.

Ingrediente:Piept de pui in sos picant

  • pulpele, aripile şi pieptul dezosat de la un pui
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de măsline

Pentru marinadă:

  • 2 linguri mari ketchup de casă
  • câte 1 lingură miere de albine, sos de soia şi oţet balsamic
  • 3 linguri ulei de măsline

Pentru garnitură:

  • 1,5 cană orez
  • 1 conservă de porumb
  • sare
  • ulei

Pentru salată:

  • 300 g roşii
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • zeamă de lămâie
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge cu prosop de hârtie şi se presară cu sare şi piper. Ingredientele marinadei se amestecă până se obţine o cremă şi se unge cu ea bucăţile de pui pe toate părţile.

Carnea se pune într-un vas termorezistent, se stropeşte cu cele 2 linguri de ulei de măsline şi se coace 40-45 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.

Intre timp, se mai unge de vreo două ori cu restul marinadei şi se stropeşte cu zeama lăsată. Pentru garnitură, se fierbe orezul în 4 căni de apă sărată, adăugându-se şi puţin ulei.

La sfârşit se amestecă cu porumbul scurs. Pentru salată, se taie felii roşiile şi ceapa, se asezonează cu sare, zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.