Piept de pui în sos de migdale

Printeaza

Piept de pui în sos de migdale din: migdale, fileuri de piept de pui, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sherry, rosii, zahar, piper, masline negre.

Ingrediente:Piept_de_pui_în_sos_de_migdale

  • 400 g migdale decojite
  • 4 fileuri de piept de pui (600 g)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 4 linguri sherry
  • 500 g rosii decojite
  • zahar
  • 1 legatura piper
  • 50 g masline negre (fara samburi)

 

Mod de preparare:

Se toacă migdalele şi se prăjesc într-o tigaie fără adaos de grăsime; se scot. Se spală carnea, se şterge, se sărează şi se piperează. Se prăjeşte în ulei încins cca 8 min. pe fiecare parte. Se scoate şi se înfăşoară în folie de aluminiu. Se toacă ceapa şi se căleşte; se stinge cu sherry şi se lasă să fiarbă.

Se adaugă bucăţile de roşii şi se dau în clocot; se condimentea­ză cu sare, piper şi zahăr şi se lasă să fiarbă la foc moale, fără capac, cca 4 min. Se spală, se curăţă şi se toacă pătrunjelul. Se adaugă în sos pătrunjelul, migdalele şi măslinele, şi sosul se serveşte cu carnea.

Se poate oferi alături pâine ciabatta sau o garnitură de paste.

Piept de pui în sos de migdale

Piept_de_pui_în_sos_de_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.