Piept de pui in aspic

Printeaza

Piept de pui in aspic din: piept de pui, sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta si piper alb.

 

Ingrediente: Piept de pui in aspic

  • 200 g piept de pui
  • 200 g şuncă presată
  • 2 ouă
  • 100 g morcovi
  • 100 g castraveţi muraţi
  • 2 pacheţele de gelatină
  • 10 g sare
  • Vegeta
  • 2 g piper alb

 

Mod de preparare:

Ouăle se fierb în apă cu sare şi se curăţă de coajă. Morcovul se curăţă şi apoi se fierbe întreg împreună cu pieptul de pui, baza pen­tru mâncăruri şi piper.

După ce a fiert, pieptul de pui se scurge bine de zea­mă, se lasă la răcit, se taie în fâşii pe lungime, apoi se rulează în felii de şuncă. Morcovul fiert şi cas­travetele murat se taie în cubuleţe, ouăle se feliază, iar cu ajutorul acestora se ornează rulourile de şuncă.

Gelatina se dizolvă în supa în care a fiert puiul, se condimentează după gust, apoi se pune treptat peste rulourile de pui, lăsând tot timpul la rece pentru ca aces­tea să se îmbrace în aspic.

Pentru a obţine cât mai mult aspic, rulourile de şuncă potfi puse într-o formă unsă cu puţin ulei, se toarnă pe deasupra aspicul, se ţine la rece, apoi se răstoarnă din formă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.