Piept de pui cu sos picant de ghimbir

Printeaza

Piept de pui cu sos picant de ghimbir din: ghimbir, prune, ardei, zahar, vin de prune, sos de soia, lamaie, file de pui, unt sau ulei.

Ingrediente:Piept de pui cu sos picant de ghimbir

  • 1 bucată de ghimbir
  • 3-4 prune mari
  • 2 ardei chili roşii
  • 1 lingură zahăr
  • 130 ml vin de prune
  • 3 linguri sos de soia
  • 1 lămâie sau lime
  • 4 fileuri de pui, cu piele şi os
  • 2 linguri unt sau ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi ghimbirul şi-l tai felii subţiri, iar prunele le tai cubuleţe, iar ardeii îi tai pe lungime. Intr-o tigaie pui zahărul să se caramelizeze puţin, adaugi ghimbirul, prunele şi ardeii, amesteci şi stingi cu vinul.

După aceea pui şi sosul de soia şi reduci focul la minimum, apoi laşi să fiarbă timp de 20 de minute. Pasezi sosul cu mixerul şi-l treci prin strecurătoare, după care condimentezi cu sare, piper şi zeamă de lămâie.

Ştergi carnea de apă, o presari cu sare şi piper şi o prăjeşti în grăsime, pe partea cu piele, întâi cam 4-5 minute.

Aşezi apoi fileurile într-o tavă, cu partea cu carnea în sus şi dai la cuptor, la foc redus (120 grade Celsius), pentru 12-15 minute.

Faci o salată de castraveţi, pe care-i tai pe lung şi apoi felioare, pui şi-o ceapă roşie tăiată cuburi, amesteci cu o lingură de muştar, 2-3 linguri de ulei de susan şi o lingură de oţet de orez.

Când serveşti, pui în farfurie sos, în mijloc pui salată şi deasupra file tăiat felii.

Poţi presăra seminţe de susan şi pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.