Piept de pui cu sos de smochine

Printeaza

Piept de pui cu sos de smochine din: piept de pui, mix de salata, patrunjel, smochine, otet balsamic, unt, miere, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_sos_de_smochine

  • 1 piept de pui
  • mix de slaata
  • patrunjel

pentru sos:

  • 8 smochine
  • 1/4 lingura cu otet balsamic
  • 50 g unt
  • 4 lingurite cu miere
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală smochinele în apă rece (cu grijă să nu se zdrobească) şi, cu un cuţit as­cuţit, crestează-le la codiţă în formă de cruce. Aşază-le într-o formă termorezis- tentă tapetată cu hârtie de copt, Stropeşte-le cu oţet balsamic, iar în cres­tături, pune puţin unt şi cimbru proaspăt.

Lasă-le la cuptor, la foc moderat, vreo 20 de minute. Din când în când, stropeş­te-le cu sosul strâns în tavă, Cu cinci minute înainte de a opri focul, adaugă mierea.

Separat, taie carnea în patru bucăţi mă­ricele, condimentează-le cu sare şi piper, rumeneşte-le pe grătarul încins. Aşază bucăţile de carne pe mixul de salată şi frunze de pătrunjel. Pune felii de smo­chine, iar înainte de servire, stropeşte cu sosul din tavă strecurat.

Piept de pui cu sos de smochine

Piept_de_pui_cu_sos_de_smochine

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Sosul de smochine face totul in reteta asta

  2. Nu-mi palce sosul de smochine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.