Piept de pui cu piure de cartofi

Printeaza

Piept de pui cu piure de cartofi

Ingrediente:Piept de pui cu piure de cartofi

  • 2 piepţi de pui mari
  • cimbru
  • boia de ardei dulce
  • piper negru şi verde
  • sare
  • 50 ml ulei
  • 800 g cartofi
  • 50g unt
  • 100 ml lapte

Preparare:

Se spală piepţii, se porţionează în 4 bucăţi şi se lasă la scurs. Pe o farfurie se pregăteşte sare, boia, piper şi se trece fiecare bucată prin acest amestec picant. Se unge carnea de pui cu unt sau cu uleiul de măsline şi se mai lasă la rece câteva minute.

Intr-o tigaie se pune la încins uleiul şi fiecare bucată de piept se aşază uşor pentru a nu stropi, la prăjit. Cât timp pieptul stă la rumenit, se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se spală şi se pun la fiert cu sare.

După ce pieptul s-a rumenit se scoate pe un platou, se lasă să se răcorească şi se adaugă peste el câteva frunze zdrobite de cimbru (de preferat cimbru uscat) şi se acoperă cu folie de aluminiu. După ce s-au fiert cartofii, se scurg şi se mixează împreună cu untul, sarea şi laptele până devin o pastă fină şi uşoară.

Se serveşte pe lângă pieptul de pui pregătit cu salată de vată, salată de pătrunjel, de varză sau salată de ardei copţi.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun pieptul de pui cu piure de cartofi. Data viitoare o sa inlocuiesc piureul de cartofi cu piure de telina.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.