Piept de pui cu leurda si taitei

Printeaza

Piept de pui cu leurda si taitei din: piept de pui, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde, vin alb, smantana, sparanghel verde, rosii, taitei, leurda.

 

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_leurda_si_taitei

  • 4 fileuri de piept de pui (a 150 g)
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 cepe verzi
  • 100 ml vin alb
  • 200 g smantana
  • 500 g sparanghel verde
  • 2 rosii
  • 400 g taitei
  • 1 mana leurda

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 120°C. Carnea se prăjeşte în 2 linguri de ulei, se sărează şi se piperează.

Se scoate din tigaie şi se dă la cuptor 25 min.

Se adaugă 1 lingură de ulei în tigaie şi se călesc rondelele de ceapă verde 1 -2 min. Se stinge cu vin şi se lasă să fiarbă până se reduce volumul la jumătate.

Se adaugă smântână şi se fierbe până se obţine consistenţa dorită; se sărează şi se piperează.

Se decojeşte sparanghelul în dreptul treimii inferioare şi se taie bucăţi. Se căleşte într-o lingură de ulei, înăbuşit, 5-6 min.; se sărează şi se piperează.

Se opăresc roşiile, se decojesc; pulpa se taie cuburi şi se adaugă la sparanghel.

Se fierb pastele în apă cu sare, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se adaugă fâşii de leurdă, se amestecă şi se servesc cu pui, sparanghel şi sos.

Piept de pui cu leurda si taitei

Piept_de_pui_cu_leurda_si_taitei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.