Piept de pui cu legume si oregano

Printeaza

Piept de pui cu legume si oregano din: conopida, morcovi, piept de pui, unt, sare, ulei de floarea soarelui, oregano, pesmet, smantana.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_legume_si_oregano

  • 500 g conopida
  • 3 morcovi
  • piept de pui fiert in supa
  • 50 g unt
  • sare
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2-3 frunze oregano
  • 100 g pesmet
  • 100 ml smantana

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii şi conopida, se taie bucăţi potrivite şi se pun să fiarbă în apă cu sare. Se lasă să fiarbă 40 de minute la foc mediu şi, după ce au fiert, se scot în sită să se scurgă. Separat, se desface carnea de pui după os şi se taie cubuleţe. Se toarnă câteva picături de ulei în tigaie şi se călesc bucăţelele de pui.

Se tapetează o tavă de ceramică cu unt şi cu pesmet şi se pun legumele amestecate cu pieptul de pui înăbuşit. Se bagă tava la cuptor şi se lasă să se rumeneasă. Se serveşte ornată cu frunzuliţe de oregano proaspăt şi cu smântână.

Piept de pui cu legume si oregano

Piept_de_pui_cu_legume_si_oregano

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.