Piept de pui cu ghimbir si curry
PrinteazaPiept de pui cu ghimbir si curry din: piept de pui, lapte de cocos, iaurt, ceapa, usturoi, pasta de tomate, lamaie, curry, boia, ghimbir, piper cayenne, frunza de dafin, scortisoara, ulei, sare si zahar.
- 2 piepti de pui
- 180 ml lapte de cocos
- 245 ml iaurt
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura cu pasta de tomate
- 1/2 lamaie
- 3 lingurite de curry
- 1 lingurita cu boia
- 1/2 lingurita cu ghimbir ras
- 1/2 lingurita cu piper cayenne
- 1 frunza de dafin
- 1 baton de scortisoara
- 3 linguri cu ulei
- sare
- zahar
Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţă mai încăpătoare. Sotează ceapa, adaugă usturoiul mărunţit, prafurile de curry, boia (dulce sau iute), dafinul, ghimbirul, scorţişoara şi Vi linguriţă cu zahăr. După două minute, adaugă pieptul de pui tăiat, sare, pasta de tomate, iaurtul şi laptele de cocos.
Adu la temperatura de fierbere şi redu flacăra. Ţine pe foc 20-25 de minute. Scoate frunza de dafin, toarnă zeama de lămâie şi presară piperul cayenne. După cinci minute, stinge focul şi serveşte cu garnitură de orez simplu.
Piept de pui cu ghimbir si curry
Pofta buna!