Piept de pui cu cartofi la cuptor

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de pui cu: cartofi, ceapa, ceapa rosie, branza telemea, cascaval, smantana, supa de legume, ulei de masline, sare, patrunjel, busuioc.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi fierţi în coajă
  • 500 g piept de pui tăiat julien
  • 1 ceapă albă
  • 1 ceapă roşie
  • 100 g telemea
  • 100 g caşcaval ras
  • 100 g smântână
  • 50 ml supă de legume
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pătrun­jel
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Toci ceapa şi o căleşti în ulei. Adaugi carnea şi o rumeneşti puţin. Potriveşti de sare şi de piper. Cureţi carto­fii şi îi tai rondele de 5 mm grosime.

Intr-o formă termorezistentă, unsă cu ulei, pui un strat de cartofi, un rând de carne şi tot aşa până se termină ingredientele, dar ultimul strat să fie de cartofi.

Presari telemeaua rasă, caşcavalul, supa şi smântână şi dai la cuptor timp de 35-40 de minute. Serveşti mâncarea caldă presărată cu busuioc şi pătrunjel tocate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.