Piept de pui cu ardei gras si busuioc

Printeaza

Piept de pui cu ardei gras si busuioc din: piept de pui, ardei gras rosu, busuioc, rosii, ulei de masline, parmezan, sare, piper, faina, smantana, pesmet, boia de ardei, ulei pentru prăjit.

Ingrediente:Piept_de_pui_cu_ardei_gras_si_busuioc

  • 1-2 piepţi de pui
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 1 roşie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper măcinat
  • făină
  • 100 g smântână
  • pesmet
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 200 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Pui în blender ardeiul, busuiocul şi roşia, în prea­labil spălate şi tăiate. Presari sare şi piper după gust, torni 2 linguri ulei de măsline şi mixezi până obţii un sos gros şi cât mai omogen.

Păstrezi 2 linguri din acest sos, iar în restul de sos adaugi un sfert din cantitatea de par­mezan.

Cureţi pieptul de pui de oase şi piele şi crestezi fiecare jumătate în pro­funzime, astfel încât să obţii câte un buzunar. Umpli aceste buzunare cu sos de legume şi caşcaval şi le prinzi cu scobitori, ca să nu se desfacă.

Amesteci într-un bol smântână şi sosul de legu­me rămas. In alt castron, amesteci restul de parme­zan cu o cantitate egală de pesmet, măsurată în linguri şi 1 lingură cu boia.

Treci carnea prin făină, apoi prin amestecul de ardei şi smântână, iar la final prin amestecul de par­mezan şi pesmet. Prăjeşti, bucăţile în baie de ulei încins, pe ambele părţi.

Scoţi bucăţile de cordon rouge pe şervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei.

Piept de pui cu ardei gras si busuioc

Piept_de_pui_cu_ardei_gras_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.