Piept de pasăre cu curry

Printeaza

Piept de pasăre cu curry 

Ingrediente:Piept de pasăre cu curry

  • 3 cepe
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 conservă de ciuperci de Paris mărunţite (400 g)
  • 4 bucăţi de piept de pui
  • untură de gâscă (sau, dacă nu aveţi, ulei de măsline)
  • 1 lingură de praf de curry
  • 25 cl de smântână lichidă degresată
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tocaţi ceapa şi căliţi-o într-o oală, la foc mic, cu ulei de măsline, până când devine foarte moale. Stingeţi focul şi daţi deoparte. Scurgeţi ciupercile într-o strecurătoare.

Tăiaţi pieptul de pui în bucăţele de 2-3 cm. Puneţi untura de gâscă la topit într-o tigaie şi căliţi carnea timp de câteva minute, la foc mic, întorcând bucăţile pe fiecare parte pentru a se rumeni uniform. Puneţi sare şi piper. Presăraţi jumătate din curry peste came. Amestecaţi şi turnaţi în oală.

Adăugaţi ceapa, ciupercile şi smântână lichidă, precum şi restul de curry. Amestecaţi totul şi lăsaţi să fiarbă acoperit timp de 3 minute, apoi descoperiţi alte 3-4 minute, pentru a se îngroşa sosul.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.