Piept de miel umplut cu praz si menta
PrinteazaPiept de miel umplut cu praz si menta din: piept de miel, ceapa, usturoi, ulei, legume, unt, praz, sare, piper, oua, mazare, menta.
Ingrediente:
- 2 bucăţi subţiri de piept de miel dezosat
- 1 ceapă
- 6 căţei de usturoi
- ulei pentru uns
- legume pentru garnitură
Ingrediente pentru umplutura:
- 45 g unt
- 1 praz mediu tăiat mărunt
- 75 g pesmet alb
- sare si piper
- 1 ou bătut
- 147 g mazăre congelată
- 4-5 linguri cu mentă proaspătă
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°.
Pentru umplutură: pune untul într-un castron, adaugă prazul şi introdu-l în cuptorul cu microunde timp de 4 minute, la putere maximă, agitând la 1-2 minute. Adaugă mazărea, menta şi oul bătut. Amestecă foarte bine.
Intinde bucăţile de miel pe suprafaţa de lucru cu pielea în jos. Sărează şi piperează.Aşază umplutura uniform pe cele 2 bucăţi de carne, apoi rulează şi leagă cu o aţă.
Pune rulada într-o tavă împreună cu ceapa şi usturoiul şi coace 1 oră şi 30 de minute. Lasă să se răcească 15 minute înainte de a o tăia.
Piept de miel umplut cu praz si menta
Pofta buna!
Arata mai mult a rulada