Piept de miel umplut cu praz si menta

Printeaza

Piept de miel umplut cu praz si menta din: piept de miel, ceapa, usturoi, ulei, legume, unt, praz, sare, piper, oua, mazare, menta.

Piept_de_miel_umplut_cu_praz_si_menta

Ingrediente:

  • 2 bucăţi subţiri de piept de miel dezosat
  • 1 ceapă
  • 6 căţei de usturoi
  • ulei pentru uns
  • legume pentru garnitură

Ingrediente pentru umplutura:

  • 45 g unt
  • 1 praz mediu tăiat mărunt
  • 75 g pesmet alb
  • sare si piper
  • 1 ou bătut
  • 147 g mazăre congelată
  • 4-5 linguri cu mentă proaspătă

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°.

Pentru umplutură: pune untul într-un castron, adaugă prazul şi introdu-l în cuptorul cu microunde timp de 4 minute, la putere maximă, agitând la 1-2 minute. Adaugă mazărea, menta şi oul bătut. Amestecă foarte bine.

Intinde bucăţile de miel pe suprafaţa de lucru cu pielea în jos. Sărează şi piperează.Aşază umplutura uniform pe cele 2 bucăţi de carne, apoi rulează şi leagă cu o aţă.

Pune rulada într-o tavă împreună cu ceapa şi usturoiul şi coace 1 oră şi 30 de minute. Lasă să se răcească 15 minute înainte de a o tăia.

Piept de miel umplut cu praz si menta

Piept_de_miel_umplut_cu_praz_si_menta

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.