Piept de curcan umplut cu ficaţei şi ciuperci

Printeaza

Piept de curcan umplut cu ficaţei şi ciuperci din: pipet de curcan, ficatei de pasare, ciuperci proaspete, ceapa, rosii, ulei de masline, piper rosu, ierburi de provence, oua, mustar dijon, mar, unt, vin spumant.

Ingrediente:Piept de curcan umplut cu ficaţei şi ciuperci

  • piept de curcan
  • ficaţei de pasăre
  • ciuperci proaspete
  • 2 cepe
  • roşii
  • ulei de măsline
  • piper roşu
  • ierburi de provence
  • 2 ouă
  • muştar de dijon
  • 1 măr
  • unt
  • vin spumant alb, sec

Mod de preparare:

Se spala şi se scurg ficăţeii, apoi se taie în bucăţele.

Ciupercile se trec rapid printr-un jet de apă pentru a îndepărta impurităţile şi se lasă la zvântat (nu se curăţă de pieliţă), apoi se toacă mărunt şi se adaugă ficaţeii marunţiţi, cepele roşii, tocate mărunt, înăbuşite în ulei de măsline cu piper roşu şi ierburi de provence.

La toată compoziţia, când se răceşte, se adauga miezul de la o feliuţă de pâine şi ouăle.

Pieptul de curcan se păstrează câteva ore într-un baiţ (soluţie pentru marinat) preparat cu muştar de Dijon şi măr ras.

Se taie în felii cât mai mari ca suprafaţă şi de circa 2 cm grosime, se subţiază cu ciocanul de şniţele, iar foile de carne rezultate (de aproximativ 1 cm grosime) se umplu cu compoziţia pregătită aşa cum s-a arătat mai sus, se ruleaza strâns şi se leaga cu aţă de bumbac mai groasă.

Se preseaza uşor, dându-le o formă dreptunghiulară şi se coc pe tigaia teflon unsa cu unt.

După ce se rumenesc pe toate părţile, se acoperă vasul şi se mai lasa pe foc înca 5-10 minute, verificând să nu se prindă.

In timpul coacerii, se pot stropi rulourile cu vin spumant sec.

Piept de curcan umplut cu ficaţei şi ciuperci

Piept de curcan umplut cu ficaţei şi ciuperci

Pofta buna!

 


Placinta cu legume si nucsoara

Piept de curcan cu piper rosu

Piept de curcan cu piper rosu din: piept de curcan, piper, ulei, ceapa, vin, smantana, sare, faina. Ingrediente: 800 g file din piept de curcan fără piele şi os 30 g piper roşu 30 ml ulei de măsline 1 ceapă 100 ml vin alb dulce 100 ml smântână dulce 4-5 linguri făină integrală de grâu sare […]

Orez cu curcan în stil indian

Piept de curcan cu orez

Piept de curcan cu orez din: orez, piept de curcan, praz, busuioc, ulei, lamaie, sos de ardei, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez cu bob lung 400 g file de piept de curcan 1 fir de praz sau 2-3 fire de ceapă verde 2-3 fire de busuioc verde 3 linguri ulei de măsline 1/2 lămâie […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.