Piept de curcan in foitaj

Printeaza

Piept de curcan in foitaj din: piept de curcan, aluat frantuzesc, unt, ule, sare, piper, otet balsamic, rozmarin, usturoi, zahar, vin, oua, hartie de copt.

Ingrediente:Piept de curcan in foitaj

  • un kg piept de curcan
  • 500 g aluat franţuzesc
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Pentru sos:

  • sare
  • piper
  • 2 linguriţe oţet balsamic
  • rozmarin verde
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 2-3 căţei usturoi măcinat
  • 2 linguriţe zahăr
  • vin alb demisec
  • 2 ouă pentru uns aluatul
  • hârtie pentru copt

 

Mod de preparare:

Se trece bucata de piept printr-un jet de apă rece, se lasă să se scurgă şi apoi se crestează uşor cu vârful unui cuţit.

Separat, se pun într-un bol untul topit, sarea, piperul, rozmarinul, zahărul, usturoiul, uleiul, oţetul Balsamic si vinul. Se bat bine cu un tel şi se tornă peste pieptul de curcan.

Se lasă la macerat 24 de ore şi, după ce a stat la rece şi a luat aroma condimentelor, se rumeneşte în ulei.

Se pregăteşte aluatul, se întinde şi se împarte în două. Se pune hârtie pentru copt pe o tavă dreptunghiulară, apoi prima parte de aluat se aranjează sub forma unui pat.

Se pune bucata de curcan şi se îmbracă în restul de aluat. Se unge cu ou bătut pe toată suprafaţa şi se bagă în cuptor să se rumenească.

Se serveşte ornat cu legume şi cu verdeaţă.

 

Piept de curcan in foitaj

Piept de curcan in foitaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.