Piept de curcan cu sos Riesling

Printeaza

O reteta delicioasa de piept de curcan cu sos Riesling din: piept de curcan, vin alb sec, ulei, apa minerala, unt, usturoi, unt sau pasta de trufe, lamaie, tarhon, zahar, sos worchestershire, sos de soia, cimbru, sare si piper. Pieptul de curcan este recomandat pentru cresterea imunitatii.

Ingrediente:Piept de curcan cu sos Riesling

  • 750 g de piept de curcan dezosat
  • 250 ml de vin alb sec (Riesling)
  • 50 ml de ulei
  • 150 ml de apa minerala
  • 100 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de unt sau paste de trufe
  • 1 lamaie
  • 1/2 legatura de tarhon
  • 1/2 lingura de zahar
  • 2 lingur de sos Worchestershire
  • 1 lingura de sos de soia
  • cimbru
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Se taie pieptul de curcan în felii care se stropesc cu ulei, lămâie, sos Worchestershire, sos de soia şi apă minerală. Se presară piper şi cimbru şi se lasă vasul acoperit cu folie la frigider pentru 3-4 ore.

Se încinge cuptorul timp de 15 – 20 minute la 180°C. Feliile de curcan se aşază într-o tavă unsă cu unt, se toarnă peste jumătate din sosul de baiţîn care au stat, se adaugă din loc în loc bucăţele de unt, se potriveşte gustul de sare şi se acoperă tava cu folie de aluminiu sau hârtie de copt.

Se coace friptura timp de 60 minute. Se adaugă vinul peste fripturăşi usturoiul zdrobit, puţină pastă sau unt de trufe, tarhon mărunţit şi se mai lasă în cuptor, fără folie, încă 10 minute. Se serveşte cu garnitură de orez.

Piept de curcan cu sos Riesling

Piept de curcan cu sos Riesling

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • piept de curcan cu sos alb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.