Piept de curcan cu mazare si smantana
PrinteazaPiept de curcan cu mazare si smantana din: piept de curcan, bacon afumat, unt, usutroi, ceapa, supa de pasare, mazare, salata verde, sare, piper, smantana.
Ingrediente:
- 500 g piept de curcan
- 6 felii bacon afumat feliat
- 2 linguri unt topit
- 2 căţei de usturoi
- 3 cepe verzi
- 750 ml supă de pasăre
- 250 g mazăre verde
- 1 căpăţână salată verde
- sare
- piper
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge şi se taie bucăţele. Se taie fâşii feliile de bacon şi se prăjesc puţin în unt; se scot. Se toacă usturoiul şi ceapa.
Se prăjeşte carnea de curcan în unt topit. Se adaugă ceapă, usturoi şi bacon şi se toarnă supă; se acoperă vasul cu un capac şi se înăbuşă cca 15 min. Se scoate apoi capacul şi se lasă să fiarbă până ce volumul de lichid scade la jumătate.
Se adaugă în cratiţă mazărea şi salata verde tăiată mărunt; se sărează, se pipe- rează şi se mai călesc toate împreună, cca 4 min. Se adaugă la final smântână şi nu se lasă să mai fiarbă; doar se încălzeşte puţin şi se serveşte.
Piept de curcan cu mazare si smantana
Pofta buna!