Piept de curcan cu alune

Printeaza

Piept de curcan cu alune din: piept de curcan, prune, ciuperci, alune, sare, piper negru şi roşu, vin alb dulce, ceapă roşie, unt, ulei de măsline, boia dulce şi iute, cimbru verde.

Ingrediente:Piept de curcan cu alune

  • 500 g piept de curcan
  • 400 g prune
  • 300 g ciuperci
  • 150 g alune
  • sare
  • piper negru şi roşu

Pentru sos:

  • 100 ml vin alb dulce
  • o ceapă roşie
  • 30 g unt
  • 3 linguriţe ulei de măsline
  • boia dulce şi iute
  • cimbru verde pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se porţionează pieptul de curcan în 7-8 felii, care se bat bine cu ciocanul de şniţele, se ung cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se pun într-un bol şi se lasă ia rece acoperite cu folie de plastic.

Se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se lasă să se scurgă în sită. Se stropesc alunele decojite cu apă şi cu sare şi se bagă în cuptor să se rumenească.

Prunele se spală, se scot sâmburii şi se decojesc. Separat, într-o cratiţă, se topeşte untul, se toarnă uleiul şi se adaugă ceapai tocată mărunt.

Se lasă să se înmoaie şi, între timp, se toacă ciupercile mărunt. Se amestecă cu ceapa călită şii se lasă să se înăbuşe la foc mic.

Se stropesc cu vinul dulce, se adaugă prunele şi alunele, se condi­mentează cu sare, piper şi boia şi se obţine o compoziţie consistentă.

Se scot bucăţile de curcan, se umplu cu compoziţia de prune şi se rulează. Se aşază în tavă, se stropesc cu vin şi ulei şi se bagă la cuptor.

Se servesc ornate cu feliuţe de ciuperci şi de prune şi frunzuliţe de cimbru.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.