Piept de curcan in aluat de branza

Printeaza

Piept de curcan in aluat de branza din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca macinata, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de curca (600 g)
  • 2 linguri ulei
  • 1 praz
  • 8  felii de bacon
  • 1 ou
  • sare
  • piper

pentru aluat:

  • 75  g nuca macinata
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g faina
  • 8 linuri lapte
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de sare

pentru garnitura:

  • 15- g ciuperci champigon
  • 150 g broccoli
  • 100 g praz
  • 1 lingura unt
  • piper
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Condimentezi cu sare si piper bucatile de piept si le rumenesti usor, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, dupa care le lasi sa se raceasca.

Cureti prazul, il desfaci in frunze lungi si le oparesti in apa fiarta cu sare. Le scurgi si le clatesti sub jet de apa rece.

Pentru aluat, amesteci nuca macinata cu branza de vaci, laptele, faina, uleiul, un praf de sare si framanti.

Il împărţi în jumâtate şi întinzi două foi. Acoperi bucăţile de car­ne cu felii de bacon şi cu frunze de praz şi le îmbraci în aluat, prinzând la cape­te.

Le ungi cu ou bătut şi le introduci în cuptorul preîn­călzit la 200° C pentru 30-40 de minute.

Desfaci broccoli bu­cheţele şi îl fierbi în apă cu sare cinci minute. Tai pra­zul şi ciupercile bucăţi mai mari şi le pui la călit în unt.

Le laşi până se înmoaie, după care adaugi broccoli, condimentezi cu sare şi pi­per, după gust, şi mai laşi 2-3 minute.

Opreşti focul şi pui zeama de lămâie. Le serveşti alături de rulada de curcan tăiată felii.

Piept de curcan in aluat de branza

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.