Piept cu garnitură de ţelină, morcovi, mere, varză, cartofi natur şi sos de hrean

Printeaza

Piept cu garnitură de ţelină, morcovi, mere, varză, cartofi natur şi sos de hrean

Ingrediente:Piept cu garnitură de ţelină, morcovi, mere, varză, cartofi natur şi sos de hrean

  • 1 piept de viţel (1,500 kg)
  • 250 g morcovi
  • 300 g varză de Bruxelles
  • 2 ţeline
  • 400 g cartofi noi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 30 g hrean
  • 120 g unt
  • 1 lingură oţet
  • sare
  • piper boabe
  • zahăr
  • 1/2 lingură jăină
  • 5 mere
  • 1 fir praz
  • 1 lingură smantană

 

Mod de preparare:

Pieptul bine spălat se fierbe în 4 1 apă, sare, piper boabe, morcov şi ţelină întregi şi praz.

Cînd este bine fiert, se scoate, se taie felii şi se aşază pe platou cu morcovii, ţelina tăiate felii, varza fiartă în apă şi încălzită în unt, merele jumătăţi, curăţate şi fierte în apă cu puţin zahăr, cartofii fierţi natur cu unt şi pătrunjelul tocat.

Sosul se face cu: 50 g unt, 1/2 lingură făină, supă de viţel şi se fierbe 5 minute. Sosul se pune peste pieptul de viţel în tavă.

La sosieră se serveşte sosul de hrean ras, sare, zahăr, oţet şi smantană.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.