Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

Printeaza

O reteta de piept crocant de rata cu marsala si piper rosu din: piept de rata, faina, usturoi, ulei de masline, boabe de piper rosu, frunze de salvie, supa concentrata de legume, marsala, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, morcovi si salata mixta.

Ingrediente:Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

  • 2 piepţi de raţă
  • 20 g faină albă
  • 1 căţel de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri boabe de piper roşu
  • 4-5 frunze de salvie
  • 100 ml supă concentrată de legume
  • 200 ml Marsala
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 100 g roşii cherry
  • morcovi
  • salată mixtă

 

Mod de preparare:

Spală şi usucă bine piepţii de raţă cu ajutorul unui prosop de bucătărie, după care tăvăleşte-i bine prin faină. Căleşte 1 căţel de usturoi curăţat într-o tigaie cu ulei încins. Când acesta s-a rumenit, pune piepţii de raţă în tiga­ie, adaugă rozmarinul, frunzele de salvie şi prăjeşte-i pe ambele părţi timp de cel mult 4 minute.

Pune sare şi piper, după gust, adaugă Marsala şi lasă să fiarbă până când se evaporă vinul; adaugă boabe de piper roşu şi toarnă supa concentrată de legume. Pune sare dacă mai este nevoie şi fierbe carnea încă 5 minu­te, la foc mediu.

Când carnea este făcută, scoate-o din tigaie, aşaz-o pe un fund de lemn şi taie-o pe diagonală în felii cu grosimea de 0,5 cm.

Aranjează feliile pe farfurii, toarnă deasupra sosul din tigaie şi serveşte cu o salată mixtă, îmbogăţită, după gust, cu morcovi tăiaţi julien şi cu roşii cherry. Se serveşte fierbinte.

Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.