Pie cu dovleac

Printeaza

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca 50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1 ou, un praf de sare, 1 lingură de zahăr.

Aluatul se dă la frigider cca 60 min. Se amestecă piureul de dovleac rece cu 150 g zahăr, 3 linguri de amidon, 2 linguri de smântână, 1 vârf de cuţit de praf de chili, scorţişoară, nucşoară, 3 linguri de suc de lămâie, 1 linguriţă de coajă de lămâie rasă, 3 ouă şi 4 linguri de smântână.

Se întinde o foaie subţire din 2/3 din cantitatea de aluat (0 cca 30 cm) şi se aşază într-o formă de tort (0 26 cm); se ridică o margine înaltă. Se aşază deasupra compoziţia de dovleac; se coace 45 min. Din restul de aluat se întinde o foaie din care se decupează forme decorative care se coc 10 min. pe o tavă; apoi se aşază pe plăcintă.

Pie cu dovleac

Pie cu dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.