Picior de vitel cu sos de ciuperci

Printeaza

Picior de vitel cu sos de ciuperci

Ingrediente:Picior de vitel cu sos de ciuperci

  • 3 picioare de vitel
  • 5 linguri orez
  • 10 linguri sos le ciuperci
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 lămaie
  • verdeaţă
  • sare

Mod de preparare:

Frecăm bine cu făină picioarele de vi­tel, apoi le parlim, le radem cu cuţitul, le spălăm în apă rece şi scoatem oasele mari si vinele. Le aşezăm în cratiţă împreună cu oasele scoase, stropim cu vin alb, stoarcem zeama de lămaie, adăugăm verdeaţă şi turnăm apă rece curată, atat cat să acopere picioarele.

Fierbem totul la foc potrivit, fără capac, adăugand apă clocotită, pe măsură ce scade.

După 2-2.5 ore cand picioarele s-au muiat şi toate cartilajele se desfac uşor de carne, scoatem carnea din zeamă şi o punem în apă rece, sărată. Alegem toate osişoarele, lăsand numai copita ,şi lasăm fiecărui picior forma naturală, legăm cu aţă şi punem sub presă.

Cu 15 minute înainte de a le servi la masă, punem picioarele de viţel într-o cratiţă adancă, turnăm sosul de ciuperci şi încălzim totul de preferinţă pe baie de apă. Aşezăm mancarea pe o farfurie şi împrejur, drept garnitură, punem orez fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.