Picior de miel cu vin

Printeaza

Picior de miel cu vin din: vin, otet, ulei, mustar, ierburi, usturoi, picior de miel.

Ingrediente:Picior de miel cu vin

  • 175 ml vin roşu sec
  • 50 ml oţet din vin roşu
  • 125 ml ulei de măsline extravirgin
  • 5 linguri muştar de Dijon cu boabe mari
  • 25 g ierburi (rozmarin, busuioc, cimbrişor, oregano, pătrunjel)
  • 6 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 2 căţei mari de usturoi
  • 1 picior de miel (2-2,5 kg), dezosat
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Primele şapte ingrediente se mârunţesc într-un blender, cam 3 minute, până devin o pastă.

Se îndepărtează surplusul de grăsime, pentru a o împiedica să ia foc pe grătar. Carnea se aşază într-un vas de sticlă. Marinata se toarnă peste carne, întorcând bucata, pentru a fi acoperită pe toate părţile.

Se acoperă şi se lasă la rece cel puţin 8 ore. Carnea se întoarce o dată sau de două ori, pentru a se pătrunde bine. Se aduce la temperatura camerei cu 2 ore înainte de a fi gătită.

Carnea se scoate din marinadă, se sărează şi se piperează bine pe toate părţile.

Se frige la grătar, cam 20 de minulte, întorcând-o din când în când, până este rumenă si crocantă. Se acoperă cu folie şi se lasă 5-10 minute, înainte de a fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.