Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano

Printeaza

Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano din: picioare de miel, sare, piper negru, seminte de coriandru, ardei iute roşu uscat, rozmarin, maghiran sau de oregano uscat, făină, ulei de masline, usturoi, morcov, tulpini de ţelină, ceapa, oţet balsamic, vin alb sec, fileuri de anşoa, roşii prunişoara din conservă, busuioc proaspăt sau maghiran sau pătrunjel cu frunza lată.

Picioare_de_miel_inabusite_cu_ardei_iute_si_oregano

Ingrediente:

  • 4 picioare de miel
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă de seminţe de coriandru
  • 1 ardei iute roşu uscat (sau 2 linguriţe de ardei iute proaspăt tocat)
  • 1 lingură de rozmarin proaspăt
  • 1 linguriţă de maghiran sau de oregano uscat
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi tocat mărunt
  • 1 morcov mare tăiat în patru şi apoi în felii subţiri
  • 6 tulpini de ţelină, tăiate în patru şi apoi în felii subţiri
  • 2 cepe medii/mari tăiate în patru şi apoi tocate mărunt
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 70 ml de vin alb sec
  • 6 fileuri de anşoa
  • 2 x 400 g roşii prunişoara din conservă
  • 1 mână de busuioc proaspăt, maghiran sau pătrunjel cu frunza lată tocat mare

Mod de preparare:

Asezonaţi mielul cu sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat. Zdrobiţi seminţele de coriandru şi ardeiul iute uscat şi amestecaţi cu rozmarinul tocat şi maghiranul uscat.

Daţi carnea prin acest amestec, presând-o bine cu mâna. Pudraţi-o apoi cu făină. Puneţi pe foc o cratiţă cu fundul gros, adăugaţi uleiul, rumeniţi carnea pe toate părţile şi apoi scoateţi-o din tigaie.

Adăugaţi usturoiul, morco­vul, ţelina, cepele şi puţină sare şi căliţi-le până se înmoaie. Adăugaţi oţetul balsamic şi aşteptaţi până când capătă consistenţa unui sirop.

Turnaţi vinul alb şi lăsaţi totul să fiarbă la foc mic timp de 2 minute. Adăugaţi fileurile de anşoa (care intensifică aroma mielului) şi roşiile întregi din conservă.

Agitaţi cîatiţa şi puneţi din nou în ea carnea de miel. Aduceţi la fierbere, acoperiţi cu un capac şi fierbeţi la foc mic în cuptorul încins la 1 80°C/treapta 5 la cuptorul pe gaz timp de 1 1/2 oră.

Scoateţi apoi capacul şî mai lăsaţi cratiţa în cuptor 1/2 oră. îndepărtaţi orice urmă de grăsime şi gustaţi pentru a mai asezona dacă e nevoie. In final, adăugaţi şi o mână de busuioc, maghiran sau pătrunjel cu frunza lată proaspăt tocat mare.

Picioare de miel inabusite cu ardei iute si oregano

Picioare_de_miel_inabusite_cu_ardei_iute_si_oregano

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.