Pesto fresco

Printeaza

Pesto fresco din: seminte de pin, branza, ulei de masline, sare, usturoi, busuioc.

Ingrediente:Pesto_fresco

  • 125 g seminţe de pin
  • 50 g brânza tare spaniolă, de ex. Manchego
  • 2-3 linguri de ulei de măsline presat la rece
  • 1 linguriţă de sare de mare grunjoasă
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legătură de busuioc

 

Mod de prepaare:

Seminţele de pin se rumenesc într-o tigaie fără ulei, amestecând continuu, până devin aurii. Se scot şi se păstrează deoparte câteva seminţe pentru ornat.

După ce s-au răcit, seminţele rămase se pun într-un mojar de piatră (nu se va lucra cu un blender sau cu un mixer vertical).

Seminţele de pin se zdrobesc şi se amestecă cu brânza rasă. Se adaugă treptat uleiul de măsline, sarea şi usturoiul curăţat şi zdrobit. Se prepară o pastă cremoasă.

Busuiocul se spală, se scutură de apă şi se aleg doar frunzuliţele. Acestea se taie fâşii subţiri, care se înglobează în pastă.

Cu pasta se ung felii de pâine, care se ornează la final cu seminţe de pin.

Pesto fresco

Pesto_fresco

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.