Pesto cu usturoi

Printeaza

Pesto cu usturoi din: usturoi, seminte, busuioc, parmezan, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Pesto cu usturoi

  • 5 căţei de usturoi curăţaţi de pieliţă şi tăiaţi feliuţe
  • 30 g (2 linguri) de seminţe de pin sau nuci de Grenoble
  • 240 g (1 cană) de busuioc sau pătrunjel proaspăt
  • 12o-180 g (1/2-3/4 ceaşcă) de parmezan ras
  • 150 ml (2/3 cană) de ulei de măsline extravirgin
  • 2 g (1/2 linguriţă) de sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amestecaţi busuiocul (sau pătrunjelul) spălat şi scurs în prealabil, usturoiul, seminţele de pin (sau nucile), parmezanul şi 45 ml (3 linguri) de ulei de măsline.

Adăugaţi sarea şi piperul şi amestecaţi totul până obţineţi o pastă netedă şi unsuroasă. Continuaţi să adăugaţi treptat şi restul de ulei.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.