Pesto alla genovese

Printeaza

Pesto alla genovese din: frunze de busuioc, seminte de pin, branza pecorino, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, piper.

 

Ingrediente:

  • 100 g frunze de busuioc proaspat
  • 10 g seminte de pin
  • 15 g branza pecorino romano rasa
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare grunjoasa si piper dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Speli frunzele de busuioc sub jet de apă rece, le usuci între prosoape absorbante, le aşezi într-un mojar de marmură, împreună cu câteva cristale de sare grunjoasă şi un căţel de usturoi.

Zdrobeşti ingredientele din mojar cu un pisălog de lemn, frecând pisălogul de pereţii mojarului pentru a zdrobi frunzele de busuioc şi nu lovindu-le.

Continui operaţia până când ingredientele capătă consistenţă cremoasă.

Adaugi seminţele de pin şi continui să le zdrobeşti până se încorporează complet în crema de busuioc.

Adaugi treptat brânza pecorino rasă şi uleiul de măsline.

Amesteci bine cu o lingură de lemn până se omogenizează sosul şi devine cremos.

Toate aceste operaţiuni se petrec în mojar pentru ca toate aromele să fie preluate şi strânse împreună când este adăugat uleiul.

Aşezi sosul într-un borcan, îl închizi ermetic pentru ca aromele să rămână acolo şi păstrezi la frigider până va fi folosit.

 

Pesto alla genovese

Pesto_alla_genovese

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.